De beste ijshockeystick van 2023

Ben jij op zoek naar een ijshockeystick? Maar vraag jij je af welke ijshockeystick het beste is? Lees dan vooral dit artikel. Hier vind je alle informatie over een ijshockeystick, waar je op kunt letten bij een aankoop, de top 3 beste ijshockeysticks voor ijshockeyspelers en daarna een top 3 voor houten ijshockeysticks voor amateurs.

<script type="text/javascript" src="http://classic.avantlink.com/affiliate_app_confirm.php?mode=js&authResponse=c47fffdaec63a7ec3ff054ec65bb682b28abc23b"></script>

Wat is een ijshockeystick?

Een ijshockeystick is de ’tool’ waarmee ijshockeyspelers de puck overspelen en een goal proberen te maken. Deze stick is ‘L-vormig’. De lange stok die de speler vasthoudt heet de ‘stick‘ of ‘shaft’, de platte vlakte waarmee de puck geslagen wordt heet het ‘blad‘. De ijshockeystick is een onmisbare tool tijdens het spelen van ijshockey.

Ijshockeysticks zijn er in allerlei soorten en maten. Daarbij zijn ijshockeysticks gemaakt in allerlei materialen wat verschillende werkingen hebben tijdens het spel.

Waar let je op bij het kopen van een goede ijshockey stick?

Ben jij van plan een ijshockey stick te kopen waarmee je de sport kunt beoefenen en eventueel wedstrijden kunt gaan spelen? In dat geval is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een stick die écht past bij wat jij nodig hebt. Hierbij is het belangrijk om de volgende informatie goed door te nemen. Wil jij op amateur niveau spelen? Bijvoorbeeld op een bevroren plas in de winter? Lees dan onderstaande informatie vluchtig door, bepaal jouw lengte en of je links of rechtshandig bent, en kies daarna een ijshockeystick van hout. Onderaan dit artikel vind je een top 3 houten ijshockeysticks voor amateurs.

 • Lengte van de stick

Allereerst is het belangrijk dat je de maat van jouw ijshockeystick bepaald. Er zijn twee maten ijshockeysticks. Eén voor volwassenen, deze zijn tussen de 140 en 158 centimeter lang, en één voor kinderen. Deze zijn tussen de 116 en 138 centimeter. De meest gangbare maat voor volwassenen is 152 cm.

Je kunt de maat van je stick als volgt bepalen.
1. Pak een rolmaat en vraag je partner of huisgenoot eventueel om hulp.

2. Meet de afstand van de grond tot aan het puntje van je neus terwijl je op blote voeten staat.

Dit is de maximale lengte van jouw hockeystick.

Wanneer je een stick kiest kun je er voor kiezen om een langere stick te nemen zodat je over het algemeen een hardere slag kan geven aan de puck. Je kunt er ook voor kiezen een kortere stick te nemen zodat je juist meer grip hebt op je stick en de puck. Daarbij kiezen sommige ijshockeyspelers er bewust voor een iets te lange stick te kopen zodat ze tijdens het spel kunnen kiezen hoe ze de stick vasthouden. Ze kunnen nu de stick dichtbij het blad vasthouden of juist aan het uiteinde van de stick.

 • L of R Stick

L of R staat voor Links of Rechts. Op de hockeystick zit het blad aan de linker of rechterkant van je lichaam. Of jij een L of R nodig hebt wordt niet bepaald of jij links of rechtshandig bent, maar welke kant jouw voorkeurkant is om de puck mee te ontvangen en door te spelen. Dit kun je gemakkelijk bepalen door onderstaande stappen te volgen.

1. Houd een (denkbeeldige) stok vast.
2. Maak een beweging alsof je een puck weg schiet.

Sloeg jij de puck weg aan je linkerzijde? Dan heb jij een L Stick nodig. In dit geval houd je je rechterhand bovenaan de stick en je linkerhand dichtbij het blad.
Sloeg jij de puck weg aan je rechterzijde? Dan heb jij een R Stick nodig. In dit geval houd je je linkerhand bovenaan de stick en je rechterhand dichtbij het blad.

 • Flexibiliteit van de stick

Met de term ‘flex’ wordt aangegeven hoe flexibel of hoe stijf de stick is. De flex van de stick bepaald hoe hard je de puck kunt slaan en hoeveel controle je op je stick hebt. De flex van een ijshockey stick kan variëren tussen 40 (bij junioren) tot 110 (voor senioren).

 • Een lage flex betekent dat de stick flexibel is.
 • Een hoge flex betekent juist dat de stick stijf is.

Een stick met een hogere flex is ook zwaarder. Dit zorgt ervoor dat een speler meer kracht kan geven tijdens zijn slag.

Ben je een beginner? Kies dan voor een medium flex van rond de 80.

 • Materiaal van de stick

Ijshockey sticks worden gemaakt van allerlei verschillende materialen. Je kunt deze opdelen in 2 categorieën: Ijshockey sticks van hout en van kunststof.

Ijshockey sticks van hout:
– Een goede prijs.
– Hoog ‘puck’ gevoel

Een groot nadeel is dat een houten stick vaak een onvervangbaar blad heeft waardoor je na verloop van tijd al snel een nieuwe stick moet aanschaffen. Een houten stick is geschikt voor amateur spelers die niet op regelmatig ijshockey spelen.

Ijshockeysticks van kunststof:
Kunststof ijshockeysticks worden gemaakt van o.a. (een samenstelling van) Carbon, Aluminium en, Glasfiber.
Hoe meer Carbon er in de stick zit des te hoger de snelheid van de puck die je hiermee kan genereren.
Hoe meer Aluminium er in de stick zit, des te lichter de stick zal zijn.
Hoe meer Glasfiber er in de stick zit, hoe meer ‘schokdempend’ de stick is.

Een bijkomend voordeel is dat een kunststof stick een vervangbaar blad heeft. Na verloop van tijd hoef je dus slechts het blad te vervangen. Kunststof sticks zijn de juiste keuze als jij de sport ijshockey beoefent of wilt gaan beoefenen.

De 3 beste kunststof ijshockeysticks van 2023 voor ijshockey spelers

Hieronder vind je de top 5 beste ijshockeysticks van 2023. Deze top 5 is bedoeld voor beginnende/gemiddelde spelers. Klik op de ijshockeystick naar keuze en selecteer daarna jouw maat en L/R voorkeur.

1. CCM RIBCOR ijshockeystick

De ijshockeysticks van het merk CCM zijn de beste stick die er zijn. CCM heeft diverse ‘collecties’ ijshockeysticks uitgebracht. Dit zijn de collecties: Ribcor, Jetspeed en Tacks. De Ribcor stick is de meeste ‘allround’ stick, die geschikt is voor beginners als gevorderde spelers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijzen en diverse maten. Hoe langer je stick is, hoe hoger je flex. De categorie ’trigger 6′ van CCM Ribcore is een zeer goede keuze. Ze zijn verkrijgbaar voor zowel L als R spelers, in diverse lengtematen verkrijgbaar én met een flex van rond de 80.

CCM Ribcore Trigger 6

 • L en R- ijshockeystick
 • Flex 65 = sticklengte 145 cm
 • Flex 75 = sticklengte 152 cm
 • Flex 85 = sticklengte 152 cm
 • Flex 95 = sticklengte 158 cm

2. Bauer Vapor hyperlite

Ook de ijshockeysticks van Bauer zijn populaire sticks! Het is een bekend merk in de ijshockeywereld.

Ben jij op zoek naar een L ijshockeystick? Met een flex van rond de 80? Met een hoogte van 152 cm? Dan hebben we hier de juiste stick voor jou! Je koopt hem via Amazon.nl Klik op onderstaande knop! De flex van deze stick is 77 om precies te zijn.

Helaas is deze stick in deze webshop niet voor R-spelers te verkrijgen. Ook andere lengtematen zijn niet verkrijgbaar.

3. CCM TACKS ijshockeysticks

Ben jij op zoek naar een ijshockeystick die meer ‘power’ geeft? Met deze stick kun je meer kracht en snelheid aan de puck geven! Tegelijkertijd is deze stick geschikt voor allround players!

CCM Supertacks AS3

 • L en R sticks
 • Flex 65 = sticklengte 145 cm
 • Flex 75 = sticklengte 152 cm
 • Flex 85 = sticklengte 152 cm
 • Flex 95 = sticklengte 158 cm

Top 3 ijshockeysticks voor amateurs

Vind jij het leuk om op een bevroren plas een potje ijshockey te spelen? Grote kans dat je dan niet op zoek bent naar een professionele en dan ook duurdere ijshockey stick. Om die reden is het dan verstandig om te kiezen voor een houten ijshockeystick. Hieronder vind je 3 geschikte ijshockeysticks. Deze houten ijshockeysticks zijn ook bruikbaar voor straathockey!

1. Ccm ultimate wood stick

Deze houten stick is bedoeld voor volwassenen. De stick is 162 cm lang, bedoeld voor R-spelers en heeft een flex van 85.

Ccm Ultimate Wood Stick Sr 85 29r

49,95  Uitverkocht
Bol.com
as of 15 juni 2024 01:34

2. Franklin ijshockeystick

Deze stick is 150 cm lang, is bedoeld voor R-spelers en is gemaakt van hout. Een bijkomend voordeel is dat dit blad, in tegenstelling tot andere sticks, wél vervangbaar is. Daarbij krijg je er een puck bij, op wieltjes, zodat je ook op straat kunt oefenen met ‘ijshockey’ spelen.

Franklin - ijshockey stick met puck

42,95  Uitverkocht
Bol.com
as of 15 juni 2024 01:34

3. Nijdam ijshockeystick

Deze stick is geschikt voor L-spelers, en is gemaakt van hout en Glasfiber. Glasfiber werkt ‘schok dempend’. De lengte van de stick is 155 cm. De flex is 75/80.

Nijdam IJshockeystick Hout/Glasfiber

★★★★★
44,00  Uitverkocht
Bol.com
as of 15 juni 2024 01:34

We hopen jou door middel van dit artikel goed geholpen te hebben bij het maken van de juiste keuze. We wensen je veel ijshockey plezier! Heb jij nog goede tips waar je op kunt letten bij het maken van de juiste keuze? Laat het ons weten in de comments!

Wil je meer informatie over ijshockey? Klik dan hier!

One comment

Leave a Reply