De populairste Basketball Jersey van 2023

Opzoek naar een basketball jersey? Basketbal is een van de leukste sporten om naar te kijken. Misschien ben je fan van een team of misschien ben je fan het sport in het algemeen. Maar, ook als je geen basketbalfan bent is de jersey populair om te dragen.

Een basketbal jersey is niet alleen bedoeld voor atleten die de sport beoefenen, maar is ook een goede keuze als je gewoon comfy en stylish wilt rondlopen. Een basketbal outfit is in die zin ook gewoon een fashion statement. In dit artikel vindt je de top 10 populairste basketbal jerseys en informatie over de Jerseys.

De populairste basketbal outfits

Los Angeles Lakers

Los Angeles “the purple & gold” Lakers, de meest bekende basketbal team van de NBA. Ik durf te zeggen dat dit het basketbalteam is met de best verkochte basketball jerseys ooit. Ze hebben zoveel kampioenschappen gewonnen en zoveel bekende spelers gehad dat het ook niet verwonderlijk is.

basketbal kleren

Lebron James

Lebron James is een van de beste basketbalspelers aller tijden. Voor velen is Lebron James nummer 1 in de top-10 aller beste spelers ooit. Persoonlijk vind ik hem nummer 2, maar dat is maar mijn mening. Het kan niet ontkent worden dat Lebron een speler is zoals je die zelden zult tegenkomen. Zijn jersey verkoopt al tijden als de beste. En het is daarom niet verwonderlijk dat hij in zijn 20ste jaar als speler wederom de bestverkochte basketbal jersey heeft van het seizoen 22/23.

Golden State Warriors

The Golden State Warriors is een van de dominantste teams in de moderne NBA. Aangevoerd door hun sterspeler Stephen Curry hebben ze inmiddels 4 NBA-kampioenschappen weten te bemachtigen. Gesitueerd in Silicon Valley wordt GSW als een “slimme” franchise gezien die goede beslissingen neemt op de juiste tijd. De toekomst zal uitwijzen of dit zo zal blijven. Met het vertrek van hun General Manager Bob Meyers – onder wie ze al successen hebben behaald – gaat GSW een nieuwe fase in als franchise.

Stephen Curry

Stephen Wardell Curry is uitgegroeid tot een van de bekendste gezichten van het moderne NBA. Door het perfectioneren van 3-punters wordt hij ook wel gezien als “The greatest shooter that God has ever created” en als “The greatest shooter ever”. Steph Curry heeft na Lebron de populairste basketbal jersey van het seizoen 22/23. Er zijn ook jaren geweest dat zijn basetkball jersey als beste verkocht heeft.

Boston Celtics

Boston Celtics is een van de klassieke dominante teams in het NBA en met 17 NBA-titels is dat het team met de meeste kampioenschappen ooit. Bekende oud spelers van de franchise zijn bijvoorbeeld Bill Russel, Larry Bird en Paul Pierce. Tegenwoordig is de sterspeler van de Celtics Jayson Tatum.

Jayson Tatum

Jayson Taytum is de jonge sterspeler die het waar moet gaan maken voor de Boston Celtics. Hij heeft zich gevestigd als een van de sterspelers van het NBA door zijn versatieliteit in het scoren. In het seizoen 21/22 heeft hij zijn gebracht tot aan de NBA Finals. Met Tatum aan het roer blijft de Celtics een van de serieuze “contenders” van de NBA. Zijn basketball jersey is het seizoen 22/23 geëindigd op de derde plaats van de best verkochte NBA jerseys.

Milwaukee Bucks

De Bucks hebben in de loop der jaren verschillende successen gekend. Het hoogtepunt van hun geschiedenis kwam in het seizoen 1970-1971, toen ze onder leiding van de legendarische Kareem Abdul-Jabbar (toen bekend als Lew Alcindor) en Oscar Robertson hun eerste en tot nu toe enige NBA-kampioenschap wonnen.

In recentere jaren hebben de Bucks opnieuw succes ervaren, dankzij de opkomst van sterspeler Giannis Antetokounmpo. Hij heeft het team naar nieuwe hoogten geleid, met meerdere divisietitels en diepe play-off-runs. In het seizoen 2020-2021 wonnen de Bucks onder leiding van Antetokounmpo hun tweede NBA-kampioenschap, waarbij Giannis uitblonk en werd uitgeroepen tot de Finals MVP.

Giannis Antetokounmpo

Giannis Antentokoumpo, heeft van zijn team een van de beste teams in het NBA gemaakt. Hij staat bekend om zijn ongelooflijke atletische vermogen, toewijding en unieke speelstijl. Met zijn imposante lengte, behendigheid en snelheid heeft hij de bijnaam “The Greek Freak” verdiend. In het seizoen 20/21 heeft hij zijn team naar pas hun tweede NBA-titel geleid door 50 punten to scoren in Game 6! Zijn basketball jersey staat op plek 4 van de bestverkochte basketball jerseys tijdens het 22/23 seizoen.

Dallas Mavericks

De Mavericks hebben verschillende successen gekend, met als hoogtepunt het seizoen 2010-2011, toen ze onder leiding van hun legendarische speler Dirk Nowitzki hun eerste NBA-kampioenschap wonnen. Nowitzki wordt beschouwd als een van de grootste spelers in de geschiedenis van de franchise en heeft het team naar talloze play-off-optredens geleid.

In recentere jaren heeft de ploeg een nieuwe ster opkomst in Luka Dončić. Hij wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge spelers in de NBA en heeft indruk gemaakt met zijn ongelooflijke vaardigheden en basketballintelligentie. Onder zijn leiding hebben de Mavericks zich teruggevochten naar de play-offs en blijven ze bouwen aan een veelbelovende toekomst.

Luka Dončić

Luka Dončić begon zijn professionele carrière in Europa voordat hij in 2018 werd gekozen als de derde overall pick in de NBA Draft door de Atlanta Hawks, die hem direct verhandelden aan de Dallas Mavericks. Hij heeft sindsdien indruk gemaakt met zijn veelzijdige spel en onmiddellijke impact op het team. Hij belooft een belangrijke rol te spelen in de toekomst van het basketbal en de NBA. Zijn basketball jersey staat op plek nummer 5.

Kyrie Irving

Kyrie is bekend om zijn vermogen om moeilijke schoten maken, zowel van afstand als bij het “driving to the basket“. Hij heeft een unieke combinatie van snelheid, wendbaarheid en controle over de bal, waardoor hij moeilijk te verdedigen is. Na zijn tijd bij de Cavaliers speelde Irving voor de Boston Celticts voordat hij zich aansloot bij de Brooklyn Nets. Halverwege het seizoen 22/23 bij de “trade deadline” is Kyrie verkocht aan de Dallas Mavericks. Zijn basketball jersey staat op plek nummer 10.

Phoenix Suns

Hoewel de Suns geen NBA-kampioenschap hebben gewonnen, hebben ze door de jaren heen successen gekend. In de jaren 70 en 80 bereikten ze verschillende keren de NBA Finals en stonden ze bekend om hun snelle tempo en hoog scorend vermogen, geleid door spelers als Charles Barkley en Steve Nash.

In recente jaren heeft het team een opmerkelijke wederopstanding meegemaakt. Onder leiding van sterspelers zoals Devin Booker en Deandre Ayton, samen met ervaren coach Monty Williams, hebben de Suns zich weer in de elite van de NBA geplaatst. In het seizoen 2020-2021 bereikten ze de NBA Finals, waar ze uiteindelijk verloren, maar ze lieten zien dat ze een geduchte concurrent zijn. In seizoen 22/23 zijn ze versterkt door de sterspeler Kevin Durant. De verwachting is dat zij in de komende jaren een kampioenschap binnen moeten slepen.

Kevin Durant

Durant begon zijn professionele carrière in 2007 toen hij als tweede overall pick werd gekozen door de Seattle SuperSonics, die later verhuisden naar Oklahoma City en de Thunder werden. Hij maakte indruk met zijn ongelooflijke scoringsvermogen, lenigheid en lengte. Durant heeft twee NBA-titels gewonnen tijdens zijn tijd bij de Golden State Warriors. Hij wordt vaak beschouwd als een van de beste scorers in de geschiedenis van de sport. Zijn basketball jersey staat op plek nummer 6.

Devin Booker

Als een van de sterspelers van de Phoenix Suns heeft Booker een belangrijke rol gespeeld in de wederopstanding van het team. Hij heeft geholpen om de Suns terug te brengen naar de play-offs en een sterke concurrentie in de Western Conference te worden. Zijn combinatie van vaardigheid, intelligentie en leiderschap maakt hem een cruciale speler in het succes van het team. Zijn basketball jersey staat op de 7 plek van bestverkochte jerseys.

Memphis Grizzlies

De Grizzlies hebben in de loop der jaren een solide reputatie opgebouwd, vooral vanwege hun fysieke en verdedigende speelstijl. Ze staan bekend om hun “Grit and Grind”-mentaliteit, waarbij ze zich richten op intensiteit, teamwork en hard werken.

In de vroege jaren van het team maakten spelers als Zach Randolph en Marc Gasol indruk met hun dominante spel en leidden ze de Grizzlies naar meerdere play-off-optredens. Het team heeft ook talentvolle jonge spelers, zoals Ja Morant, die een belangrijke rol spelen in de recente successen van de Grizzlies.

Ja Morant

Morant werd geselecteerd als tweede overall pick in de NBA Draft van 2019 door de Memphis Grizzlies. Sinds zijn debuut heeft hij indruk gemaakt met zijn snelle spel, ongelooflijk sprongkracht en zijn vermogen om teamgenoten te betrekken. Als een dynamische point guard toont Morant een uniek vermogen om te penetreren , geweldige passes te geven en indrukwekkende dunks af te leveren. Hij heeft de vaardigheid om wedstrijden naar zijn hand te zetten en heeft veel respect verdiend van zijn collega’s en tegenstanders. Zijn basketball jersey staat op plek nummer 8.

Morant werd geselecteerd als de tweede overall pick in de NBA Draft van 2019 door de Memphis Grizzlies. Sinds zijn debuut heeft hij indruk gemaakt met zijn snelle spel, ongelooflijke sprongkracht en zijn vermogen om zijn teamgenoten te betrekken.

Als een dynamische point guard toont Morant een uniek vermogen om te penetreren, geweldige passes te geven en indrukwekkende dunks af te leveren. Hij heeft de vaardigheid om wedstrijden naar zijn hand te zetten en heeft al op jonge leeftijd veel respect verdiend van zijn collega’s en tegenstanders

Protland Trailblazers

De Trail Blazers hebben in de loop der jaren verschillende successen gekend. In de jaren 70 bereikten ze driemaal de NBA Finals, waarbij ze in 1977 hun enige kampioenschap wonnen. Het team is ook bekend om zijn legendarische spelers, waaronder Clyde Drexler en Bill Walton.

Het team staat bekend om zijn offensieve vaardigheden en drie-punts schutters, met Lillard als een van de beste “clutch shooters” in de competitie. Ze spelen hun thuiswedstrijden in het Moda Center, een levendige arena die bekend staat om zijn geweldige sfeer tijdens wedstrijden

Damian Lillard

Damian Lillard, a.k.a. “Dame Time” en “Dame Dolla”, staat bekend om zijn ongelooflijke reeks driepunters, vaardigheid om score kansen voor zichzelf te creëren en zijn vermogen om “crunch time” te presteren. Hij s populair geworden door het maken van game-winners op de laatste seconde en opwinndende prestaties in de play-offs. Daarnaast is Lillard ook een uistekende playmaker en leider van het team. Hij heeft een sterke loyaliteit en werkethiek die de anderen inspireert. Zijn baskteball jersey staat op plek nummer 9.

Lillard, bijgenaamd “Dame Time”, staat bekend om zijn ongelooflijke reeks driepunters, vaardigheid om zichzelf te creëren voor schoten en zijn vermogen om op cruciale momenten te presteren. Hij is bekend geworden door het maken van game-winners en opwindende prestaties in de play-offs.

Naast zijn scoringsvaardigheden is Lillard ook een uitstekende playmaker en leider op het veld. Hij heeft het vermogen om zijn teamgenoten beter te maken en heeft een sterke werkethiek die anderen inspireert

Met Damian Lillard ronden we de top-10 af voor de populairste basketball jerseys. Echter ik kan het niet maken om van één speler nog de jersey niet te noemen. Zijn Jersey staat voor het seizoen 22/23 op de plek 12 van de bestverkochte jerseys. Maar hij zal in de toekomst records na records gaan breken is de verwachting. Het gaat om Nikola Jokic, de winnaar van het 22/23 NBA-titel.

Denver Nuggets

Nikola Jokic

Nikola Jokic is een inspiratie voor Serviërs en andere Europeanen die dromen om het in de NBA ver te schoppen. In het seizoen 22/23 stak hij letterlijk en figuurlijk met kop en schouders er boven uit door zijn team de Denver Nuggets naar hun eerste NBA-titel in hun 47-jarig bestaan leiden! Zijn basketball jersey staat op plek nummer 12.


Basketbalkleding is niet alleen geschikt voor atleten, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar comfortabele en stijlvolle kleding voor dagelijks gebruik. Met hun comfort, trendy ontwerpen en duurzaamheid biedt de basketball jersey het beste van beide werelden. Dus waarom zou je niet investeren in deze toffe kleding zodat je er goed uit blijft zien.

De voordelen van een basketball Jersey

Comfort en bewegingsvrijheid

Een van de belangrijkste voordelen van de basketball jersey is het ongeëvenaarde comfort en de bewegingsvrijheid die het biedt. Deze tenues zijn vaak gemaakt van ademende en elastische materialen die zorgen voor een ontspannen pasvorm en volledige bewegingsvrijheid. Of je nu een dagje wilt ontspannen of met vrienden wilt afspreken, het zit zeer comfortabel. Bovendien is een basketball jersey voorzien van trendy details, zoals opvallende logo’s en patronen, waardoor je er stijlvol uitziet, zelfs tijdens informele gelegenheden.

Trendy ontwerpen

De basketball jersey heeft de afgelopen jaren een opvallende plek veroverd in de modewereld. Veel bekende sportmerken brengen basketbal-geïnspireerde collecties uit die de perfecte mix van stijl en functionaliteit bieden. Of je nu op zoek bent naar een trendy hoodie, een comfortabele trainingsbroek of een coole snapback-pet, je vindt er veel verschillende soorten basketbal kleren. Deze kledingstukken worden gekenmerkt door moderne ontwerpen, opvallende kleuren en gedurfde prints, waardoor je er modieus uitziet, zelfs als je niet op het basketbalveld staat. Met basketbal kleding kun je je persoonlijke stijl laten zien en een fashion statement maken.

Duurzaamheid en kwaliteit

Naast comfort en stijl biedt de basketball jersey ook duurzaamheid en kwaliteit. Deze kledingstukken zijn ontworpen om bestand te zijn tegen intensieve fysieke activiteit, wat betekent dat ze vaak gemaakt zijn van duurzame en hoogwaardige materialen. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik en lang meegaan, zelfs na veelvuldig wassen en dragen. Door te investeren in een basketball jersey krijg je waar voor je geld en kun je lang ervan genieten. Bovendien kunnen de ademende en vochtafvoerende eigenschappen van de basketball jersey bijdragen aan het comfort en de frisheid, zelfs tijdens warme zomerdagen.