De beste ijshockey puck van 2023

Lijkt het jou leuk om eens een potje ijshockey te spelen op de ijsbaan? Of zit je op ijshockey? Dan heb je natuurlijk een ijshockey puck nodig om het spel te kunnen spelen. Maar, wat is nu een goede puck en waar kan je deze kopen? Wij hebben dit artikel voor je geschreven om je te helpen bij het maken van een goede keuze.

Wat is een ijshockey puck?

Een ijshockey puck is de ‘platte, dikke, schijf’ waarmee ijshockeyspelers over spelen en mee proberen te scoren. Een ijshockey puck is zwart van kleur en is gemaakt van ‘vulkanisch rubber’. Dit rubber heeft allerlei chemische processen doorlopen waardoor het van zeer sterk materiaal is en goed tegen de harde klappen van de hockeystick kan. Een puck weegt 160 gram, heeft een diameter van 7,62 centimeter, en is 2,45 centimeter dik. Een ijshockey puck kan soms wel snelheden van 160 – 190 km per uur bereiken. Geen wonder dat ijshockeyspelers zo goed beschermd zijn.

Waar let je op bij het kopen van een goede ijshockey puck?

  • De afmeting en gewicht: Aan te raden is om te kiezen voor een ijshockey puck met dezelfde afmeting en gewicht als wordt voorgeschreven bij ijshockey. 160 gram gewicht, een diameter van 7,62 centimeter en een dikte van 2,45 centimeter.
  • Het materiaal: Kies voor een sterke puck die gemaakt is van sterk rubber zodat hij goed tegen een stootje kan.
  • Jouw favoriete team: Heb jij een team waar je fan van bent? Je kunt er dan voor kiezen een puck aan te schaffen van jouw team! Denk hierbij aan de Pittsburgh penguins, San Jose Sharks en de Boston Bruins.

De top 8 beste ijshockey puck van 2023

Een slimme tip!

Speel je ijshockey en vind je het vervelend dat de ijshockey puck soms zo ontzettend kan stuiteren op het ijs? Leg de puck dan een aantal uur vóór je gaat spelen in de vriezer. Een puck die koud is stuitert namelijk minder. Handig he!

Wees voorzichtig

Het is belangrijk om met ijshockey rekening te houden met de veiligheid van jezelf, je medespelers én de omstanders. Wanneer je ijshockey speelt, de puck een harde klap geeft en deze tegen het hoofd of ander lichaamsdeel van een ander slaat kan dit ernstige letsels veroorzaken waar jij verantwoordelijk voor bent! Wanneer je ijshockey gaat spelen op een recreatieplas, waar ook andere mensen schaatsen is het dus jouw verantwoordelijkheid om een plek op te zoeken waarmee je anderen niet in gevaar brengt. Eventueel kun je een stukje ijs ‘afzetten’, zodat je anderen op afstand houdt.

Tot zo ver dit artikel over goede ijshockeypucks. We hopen je op deze manier goed geholpen te hebben! Ben je op zoek naar een goede ijshockey stick? Klik dan hier!

Welke puck heb jij gekozen? Wij zijn erg benieuwd! Laat je reactie achter via de comments.

One comment

Leave a Reply