Top 10 must-have honkbal spullen voor elke honkballer

Als honkballer wil je met de beste honkbal spullen het veld op gaan. Als je goed materiaal hebt kun je al je aandacht concentreren op je spel. In dit artikel bespreken we 10 essentiële kledingstukken die elke honkballer zou moeten hebben. Deze kledingstukken geven je optimale comfort voor maximale prestaties op het veld.

10 essentiele honkbal spullen

1. Honkbal handschoenen

Als het gaat om honkbal spullen zijn honkbal handschoenen zijn een van de belangrijkste items in je honkbal-uitrusting. Welke de beste honkbal handschoen is voor jou hangt o.a. van de positie je speelt en je persoonlijke voorkeuren. Als je de diepte in wil gaan over waar je op moet letten bij het kiezen een honkbal handschoen verwijs ik je naar een ander artikel die ik eerder geschreven heb: Honkbalhandschoen kopen? De beste honkbal handschoen.

Honkbal handschoenen kunnen enorm variëren in prijs maar welke je kiest hangt voor een groot deel af van je persoonlijk beurs, situatie en voorkeuren.

2. Honkbal pet

Een van de meest iconische honkbal spullen die er zijn is honkbal pet. Naast een coole look biedt een honkbal pet bescherming tegen het zonlicht. Je hebt de keuze tussen een “fitted cap” en een verstelbare cap. Een fitted cap kies je op basis van de maat die het beste op je hoofd past en die is niet verstelbaar. Hiervoor moet je dus wel de maat van je hoofd weten. Een adjustable cap is daarentegen wel handig, want die kun je op de maat van je hoofd aanpassen. Hieronder vind je een overzicht van de honkbal pet in de kleur van je favoriete team.

Honkbal pet fitted

Honkbal pet verstelbaar

Wil je meer informatie over hoe je het beste een honkbal pet kan uitkiezen? Lees dan dit artikel! Daar vind je handige tips om je daarbij te helpen.

3. Honkbal Jersey

Om eenheid te creëren draag je als team natuurlijk dezelfde jerseys. Maar naast het creëren van eenheid zorgt een honkbal jersey ook voor bewegingsvrijheid en comfort tijdens het spel. Hieronder vind je een aantal opties voor het kopen van honkbal jerseys.

Je kunt ervoor kiezen om een jersey te aan te schaffen van een officiële MLB team, maar je kunt er ook voor kiezen om een blanco jersey te kopen of een jersey te kopen met de naam van jouw lokale team. Hieronder vind je een voorbeeld van elk variant.

4. Honkbalbroek

Het volgende in deze lijst met essentiële honkbal spullen is de honkbalbroek. Een duurzame en goed passende honkbalbroek is essentieel voor je spel op het veld. Zoek naar broeken met vochtregulerende eigenschappen en versterkte knieën voor extra bescherming tijdens glijpartijen.

5. Sokken

Speciale honkbalsokken bieden comfort, demping en ondersteuning tijdens het spel. Een aantal bekende merken die goede sokken hebben zijn onder andere Rawlings, Stance en Mizuno.

6. Sliding Shorts

Misschien denk je er niet gelijk aan als je lijst met honkbal spullen samen samen stelt. Maar sliding shorts zijn van die onzichtbare middelen die je net wat extra comfort bieden. Ze bieden je bescherming tegen schaafwonden tijdens het glijden naar de honk. Goede sliding shorts hebben ingebouwde padding en kunnen discreet onder je honkbalbroek worden gedragen. Merken zoals Shock Doctor en Champro bieden betrouwbare opties, maar zijn zeker niet de enige goede merken beschikbaar.

7. Onderkleding

Onderkleding zoals compressieshirts helpen bij de vochtafvoer en geven je een comfortabel gevoel tijdens het sporten. Kies voor ademende en flexibele materialen van merken zoals Nike, Under Armour en adidas.

8. Honkbalschoenen

We gaan verder met onze lijst met essentiële honkbal spullen: de honkbalschoenen. De juiste honkbalschoenen zijn zorgen voor een goede grip en wendbaarheid op het veld. Kies voor schoenen met metalen of rubberen noppen, afhankelijk van de speelomstandigheden en de regels van je competitie.

In mijn artikel over honkbalschoenen geef ik je uitgebreide tips over hoe je de beste honkbalschoen kan uitkiezen.

9. Arm sleeve

Een arm sleeve kan helpen bij de spierwarmte en ondersteuning bieden tijdens het werpen of slaan. Kies voor een comfortabele en flexibele mouw. Bekende merken zijn bijvoorbeeld EvoShield en McDavid.

10. Beschermende cup

Veiligheid op het veld is van het grootste belang. Draag altijd een beschermende cup om blessures bij je kruis te voorkomen. Neem daarom altijd hoogwaardige cups. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Shock Doctor, Adams en McDavid. Soms zijn de cups inbegrepen bij het kopen van sliding shorts, maar je kunt ze ook los kopen.

honkbal spullen
Honkbal spullen

Als honkballer is het belangrijk om de juiste honkbal spullen te hebben. Goed voorbereid het veld op gaan op mentaal en materieel vlak maakt dat je kunt focussen op het beste uit jezelf halen. Hopelijk helpen deze must-have honkbal spullen bij het verbeteren van je spelervaring.

Wil je meer informatie over honkbal? Lees dan dit artikel waar ik de basis van het sport uitleg.