De beste bowlingschoenen van 2023

Ben jij op zoek naar bowlingschoenen? Misschien omdat je regelmatig met vrienden op de bowlingbaan te vinden bent, of omdat je wedstrijden wilt spelen? Maar weet jij niet goed waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede bowlingschoen? Dan is dit artikel bedoeld voor jou! Het helpt je met het maken van de juiste keuze.

Tijdens het spelen van bowlen is het verplicht om bowlingschoenen te gebruiken. Hier zijn twee redenen voor.

 1. Allereerst is het veilig. De schoen geeft, zoals gezegd meer grip en zorgt er tegelijk voor dat je een beetje kan glijden. Hierdoor kun je soepele bewegingen maken. Met ‘gewone’ sneakers kan het zijn dat je juist heel abrupt stopt tijdens het gooien van een zware bal, wat gevolgen kan hebben voor bijvoorbeeld je gewrichten.
 2. De schoenen hebben een zool die de gladde vloer van een bowlingbal niet beschadigd. De vloer is namelijk gemaakt van gepolijst hout.

Waar let je op bij het kopen van goede bowlingschoenen?

 • Het merk: De meest bekende en populaire merken voor bowlingschoenen zijn: Dexter, Storm, Hammer, Brunswick, KR Strikeforce en 3G. Wanneer je één van deze schoenen koopt weet je dat je voor kwaliteit kiest.
 • De sluiting: Je kunt bowlingschoenen met klittenband of met veters kopen.
 • De prijs: Goede bowlingschoenen zijn tussen de €50 en €200. Er zijn ook goedkopere schoenen te vinden, maar deze zijn van lage kwaliteit en raden we niet aan.
 • Het materiaal: De schoenen zijn over het algemeen van leer en rubber. Sommige schoenen hebben een stoffen ‘buitenkant’ .
 • Je Maat: Kies een bowlingschoen die past bij de maat van je voet. De maatbepaling is gelijk aan die van een normale schoen. Soms worden de maten echter geduid in Amerikaanse maten. Dit matentabel vind je onderaan deze alinea.
 • Gespecialiseerde schoen: Wil je een next level schoen? Dan kun je nog overwegen om te kiezen voor een ‘rechts of linkshandige’ schoen te kopen.
Europese maatAmerikaanse maat herenAmerikaanse maat dames
364,5
375,5
385,56,5
396,57,5
4078,5
417,59,5
428,5
439,5
4410
4510,5
4611,5
4712,5
4813,5
Maten tabel

Top 5 beste bowlingschoenen van 2023

Hieronder vind je de 5 beste bowlingschoenen voor vrouwen en voor mannen. Deze bowlingschoenen zijn te bestellen via Amazon. Klik op de onderstaande knoppen om de schoenen te bekijken en de schoen in jouw maat te kopen.

Top 5 Bowlingschoenen voor vrouwen

1. Dexter Deanne Plus – Zwart

2. Storm Meadow – Blauw/wit

3. Brunswick Bowling shoes – grijs/roze

4. Dexter Ricky IV Bowling schoen – Wit/zwart

5. Brunswick team schoen – Wit

Bowlingschoenen voor heren

1. Brunswick renegade – Bowlingschoen

2. Bowlio Torino – bowlingschoen

3. Aloha HexaGo – bowlingschoen

4. SF – Veterbowling schoen

5. Brunswick Panthom – bowlingschoen

Wat zijn bowlingschoenen?

Bowlingschoenen zijn schoenen die geschikt zijn om te gebruiken tijdens het spelen van bowlen. Bowlingschoenen zijn zo ontworpen dat je betere grip hebt op de gladde ondervloer. Ook zorgt het er voor dat je gemakkelijk kunt glijden tijdens het gooien van de bal zonder dat je valt. Het is belangrijk om een beetje te kunnen glijden op je schoenen omdat dit een meer soepele beweging creëert wanneer je de bal gooit. Tegelijkertijd zijn bowlingschoenen comfortabel en licht. Bowlingschoenen zijn verplicht om te dragen op de bowlingbaan.

Redenen om bowlingschoenen te kopen

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het een goed idee is om bowlingschoenen te kopen:

 • Je vindt het onprettig om bowlingschoenen op de bowlingbaan te lenen, omdat er onwijs veel mensen voor jou deze schoenen hebben aangetrokken en je dat niet prettig vindt.
 • Je speelt zo regelmatig bowling dat het prettig is om je eigen paar hebt die je kunt inlopen zodat ze vormen naar jouw voet.
 • Je wilt gaan deelnemen aan competities en er écht jouw sport van maken!
 • Je hebt een ‘onhandige’ maat schoenen. Bijvoorbeeld erg groot of erg klein waardoor je de schoenen bij een bowlingbaan niet past.

Tot zo ver dit artikel over de beste bowlingschoenen! We hopen dat het je geholpen heeft bij het maken van een goede keuze. We wensen je veel plezier én succes op de bowlingbaan!